POS Data  Privacy Policy

POS Data Privacy Policy

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

1. Εισαγωγή & Πεδίο εφαρμογής της παρούσας Ενημέρωσης

Η “MELLON TECHNOLOGIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”, που εδρεύει στο Δήμο Πειραιά (Λ. Αθηνών Πειραιώς 74Α) (“Εταιρεία”) συλλέγει, αποθηκεύει και εν γένει επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 2016/679 («ΓΚΠΔ») και την τοπική νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων (από κοινού η "Νομοθεσία περί Προστασίας Δεδομένων").

Η παρούσα ενημέρωση της Εταιρείας, κατά τα Άρθρα 13 και 14 του ΓΚΠΔ (η “Ενημέρωση”) περιγράφει το πώς η Εταιρεία συλλέγει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα που αφορούν είτε την Επιχείρηση (εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο στο οποίο η Εταιρεία πωλεί ή εκμισθώνει POS ή/ και παρέχει απευθείας υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης αυτών), είτε τους νόμιμους εκπροσώπους, τα μέλη διοίκησης ή/ και τα πρόσωπα επικοινωνίας της Επιχείρησης (εφόσον είναι νομικό πρόσωπο στο οποίο η Εταιρεία πωλεί ή εκμισθώνει POS ή/ και παρέχει απευθείας υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης αυτών) («Εσείς»).

Η Εταιρεία είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων.

2.  Είδη Προσωπικών Δεδομένων που συλλέγονται - Πηγές 

Για τους σκοπούς της παρούσας Ενημέρωσης, Προσωπικά Δεδομένα σημαίνει κάθε πληροφορία η οποία αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο, ή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου ("Προσωπικά Δεδομένα").

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα που επεξεργάζεται η Εταιρεία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση:

  •  Όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχονται κατά περίπτωση.
  •  Σε περίπτωση που η Επιχείρηση είναι φυσικό πρόσωπο: ΑΦΜ και ΔΟΥ.
  •  Σε περίπτωση που η Επιχείρηση είναι νομικό πρόσωπο: Θέση εργασίας στην Επιχείρηση/ ιδιότητα.

Κατ' αρχήν, τα Προσωπικά σας Δεδομένα συλλέγονται από εσάς ή από την Επιχείρηση με την οποία συμβάλλεται η Εταιρεία και η οποία τα διαβίβασε στην τελευταία στο πλαίσιο της μεταξύ τους σύμβασης ή προς το σκοπό κατάρτισης αυτής. Επιπλέον ενδέχεται να αποκτήσουμε Προσωπικά σας Δεδομένα και από άλλες πηγές, όπως δημόσια προσβάσιμες πηγές. 

3. Προσωπικά Δεδομένα Τρίτων 

Στην περίπτωση που παρέχετε Προσωπικά Δεδομένα τρίτων στην Εταιρεία (π.χ. νομίμως εκπροσώπων, προσωπικού), πρέπει να ενημερώνετε τα εν λόγω πρόσωπα σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών τους Δεδομένων από την Εταιρεία και με τα σχετικά δικαιώματά τους (για παράδειγμα, παρουσιάζοντας την παρούσα Ενημέρωση).

Επιπλέον, εάν απαιτείται δια νόμου, θα πρέπει να εξασφαλίσετε τη συγκατάθεση των εν λόγω προσώπων για τη διαβίβαση από αυτούς των δεδομένων στην Εταιρεία και τη σχετική επεξεργασία αυτών από την Εταιρεία. Η Εταιρεία, εφόσον παρέχετε τα Προσωπικά Δεδομένα τρίτων, θεωρεί ότι έχει ληφθεί η σχετική συγκατάθεση των εν λόγω τρίτων, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αυτών.

4.  Γιατί η Εταιρεία συλλέγει, χρησιμοποιεί, κοινολογεί ή διατηρεί Προσωπικά Δεδομένα; 

Η Εταιρεία συλλέγει, χρησιμοποιεί, κοινολογεί και διατηρεί Προσωπικά Δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς: (1) κατάρτιση σύμβασης με την Επιχείρηση, (2) εξυπηρέτηση της σύμβασης με την Επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των πληρωμών στο πλαίσιο αυτής, (3) αξιολόγηση συνεργασίας με την Επιχείρηση, (4) διασφάλιση των εκ του νόμου δικαιωμάτων της Εταιρείας, (5) εκπλήρωση των εκ του νόμου υποχρεώσεων της Εταιρείας, (6) εσωτερικό έλεγχο (π.χ. διαφύλαξης οικονομικής ακεραιότητας), (7) διασφάλιση της τήρησης των πολιτικών/ διαδικασιών της Εταιρείας, (8) έρευνα (αγοράς, ικανοποίησης κτλ) και (9) άμεση εμπορική προώθηση.

5.   Νομική Βάση επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων σας 

Η νομική βάση για τη συλλογή, χρήση και εν γένει επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων ορίζεται στο άρθρο 6, παρ. 1 β), γ) και στ) του ΓΚΠΔ. Αυτό σημαίνει ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας: (i) για την εκτέλεση της σύμβασης που έχετε συνάψει με την Εταιρεία ή για λήψη μέτρων προ της σύναψης αυτής, (ii) για τη συμμόρφωση της Εταιρείας με την έννομες υποχρεώσεις της, (iii) για τα έννομα συμφέροντα που επιδιώκει η Εταιρεία ή τυχόν τρίτος, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες σας (π.χ. προάσπιση των εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας, πρόληψη απάτης, εσωτερική έρευνα). Εφόσον η νομική βάση για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι η συγκατάθεσή σας, αυτή θα λαμβάνεται, όποτε απαιτείται, ξεχωριστά.

6. Αποδέκτες των Προσωπικών Δεδομένων σας 

Η Εταιρεία ενδέχεται κατά καιρούς να κοινολογήσει Προσωπικά σας Δεδομένα σε τρίτους για οποιονδήποτε από τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς. Παραδείγματα τρίτων στους οποίους ενδέχεται η Εταιρεία να κοινολογήσει Προσωπικά Δεδομένα σας περιλαμβάνουν:

  • Τρίτα μέρη που μας παρέχουν υπηρεσίες (π.χ. υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης κτλ).
  •  Εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών με την Εταιρεία.
  •  Επιχειρηματικούς συμβούλους ή ελεγκτές μας.
  •  Κάθε δικαστήριο ή δικαστική αρχή της οικείας δικαιοδοσίας, διαμεσολαβητή, διαιτητή, φορολογική αρχή ή κανονιστική ή κρατική αρχή.
  •  Δημόσιες αρχές ή εθνικές αρχές, όταν απαιτείται από τη νομοθεσία.
  •  Άλλως, εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την εν λόγω κοινολόγηση.

7. Διεθνείς Διαβιβάσεις Προσωπικών Δεδομένων 

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα δεν διαβιβάζονται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

8.  Χρόνος τήρησης των Προσωπικών Δεδομένων 

Θα διατηρήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα κρίνουμε απαραίτητο για να εκπληρώσουμε τον σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν ή για να συμμορφωθούμε με νομικές, κανονιστικές, λογιστικές, ελεγκτικές απαιτήσεις ή απαιτήσεις εσωτερικών πολιτικών/ διαδικασιών. Για να καθορίσουμε τον κατάλληλο χρόνο τήρησης των Προσωπικών Δεδομένων λαμβάνουμε υπόψη την εκάστοτε εφαρμοστέα νομοθεσία, καθώς και την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των Προσωπικών Δεδομένων, τον πιθανό κίνδυνο βλάβης από μη εγκεκριμένη χρήση ή γνωστοποίηση των Προσωπικών Δεδομένων σας, τους σκοπούς για τους οποίους συλλέξαμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας και το κατά πόσο μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους σκοπούς μέσω άλλων μέσων.

9. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας 

(a) Η υποχρέωσή σας να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλαγές 

Είναι σημαντικό τα Προσωπικά Δεδομένα σας τα οποία τηρούμε να είναι επικαιροποιημένα και ακριβή. Παρακαλείστε όπως μας ενημερώσετε σε περίπτωση που υπάρξει τυχόν αλλαγή στα Προσωπικά Δεδομένα που μας έχετε παράσχει.

(β) Τα δικαιώματά σας αναφορικά με τα Προσωπικά Δεδομένα

Υπό ορισμένες συνθήκες, εκ του νόμου έχετε το δικαίωμα να:

  •  Ζητήσετε πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας.
  •  Ζητήσετε διόρθωση των Προσωπικών Δεδομένων που τηρούμε αναφορικά με εσάς.
  •  Ζητήσετε τη διαγραφή των Προσωπικών Δεδομένων σας.
  •  Να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας (π.χ. έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε εγγράφως στην περίπτωση που επεξεργαζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται κατωτέρω ).
  •  Ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων σας.
  •  Ζητήσετε τα δεδομένα σας σε δομημένο μορφότυπο ή τη μεταφορά των Προσωπικών Δεδομένων σας σε τρίτο μέρος (“φορητότητα των δεδομένων”).
  •  Αποσύρετε, σε περίπτωση που επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα σας βάσει της δικής σας συγκατάθεσης, την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Σημειωτέον ότι η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θα επηρεάσει την νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στην συγκατάθεσή σας προ της ανάκλησης αυτής.
  •  Ζητήσετε, σε ορισμένες περιπτώσεις, να μην υπόκεισθε σε αποφάσεις που λαμβάνονται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ. Εάν θέλετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ή έχετε οποιοδήποτε ερώτημα αναφορικά με την παρούσα Ενημέρωση, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο dpo@mellongroup.com. Τέλος, έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (για την Ελλάδα: www.dpa.gr).

10. Αλλαγές στην παρούσα Ενημέρωση 

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε την παρούσα Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή και θα σας ενημερώσουμε σχετικά επικαιροποιώντας την παρούσα Ενημέρωση στην ιστοσελίδα μας στο: www.mellongroup.com. Όλες οι αλλαγές στην παρούσα Ενημέρωση ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσης, εκτός αν ορίζεται άλλως. 

Join Mellon

Explore current jobs opportunities or send us your CV for future openings.
Learn more on how Mellon is processing your personal data here.

LEARN MORE

Stay Informed

Subscribe to our newsletter and be the first to know the latest news around technology, payments and outsourcing.

We use cookies to give you the very best experience while you are on mellongroup.com

Find out more